Rostad mandel & ruccola

Krispiga kikärtsbiffar med morot och ingefära

Föregående Nästa
kikärtsbiffar1.jpg
Dessa lättgjorda kikärtsbiffar blir härligt gula tack vare gurkmeja och solroskärnor gör dem nötigt krispiga. Ingefära och kanel är andra viktiga ingredienser. Biffarna passar fint med en fräsch yoghurtsås, en sallad och eventuellt lite ris.

Ingredienser

  • 2 st morot
  • 6 dl kokta kikärtor
  • 1 tsk mald ingefära
  • 1 tsk gurkmeja
  • 0,5 krm nymald svartpeppar
  • 1 krm mald kanel
  • 1 tsk salt
  • 0,5 dl mjölk
  • 1 tsk sambal oelek
  • 1 dl solroskärnor
  • 1 st ägg
  • rapsolja till stekning
  • Sås:
  • 4 dl naturell yoghurt
  • 2 tsk flytande honung
  • 2 krm salt
  • Tillbehör:
  • servera gärna med ris och en sallad

Gör så här:

Skala och finriv morötterna.


Mixa kikärtorna till en slät kräm tillsammans med kryddor, salt, mjölk och sambal oelek.


Blanda ner de rivna morötterna, solroskärnorna och ägg.


Forma små biffar och stek dem i rikligt med olja.


Blanda yoghurt med honung och salt och servera som sås.