Rostad mandel & ruccola

Kola med brynt smör och havssalt

Föregående Nästa
foodfolder-rostadmandelochruccola-Kola2.jpg
Havssalt gör de här kolorna extra goda. Och brynt smör.

Ingredienser

  • 100 g Smör
  • 2 dl Vispgrädde
  • 3 dl Strösocker
  • 1 dl Ljus sirap
  • Havssalt

Gör så här:

Bryn smöret i en kastrull, så att det blir brunt till färgen. Häll i vispgrädde socker och sirap. Blanda med en slev och koka upp. Låt koka ca 25 minuter tills temperaturen blir 124 grader. Rör ungefär var femte minut, d v s inte så mycket.


Häll upp i en form med oljat smörpapper. Låt svalna i rumstemperatur. Efter ca 5 minuter strör du över flingsalt. Skär i bitar efter ungefär en halvtimme och låt sedan stelna helt i kylen.