Rostad mandel & ruccola

Juliga tilltugg

Föregående Nästa
tilltugg.jpg
Jag gillar verkligen rågkusar! Nu har jag smakat Linkosuos rågskålar, som påminner om rågkusarna men är mer som snacks. Jag fyllde de frasiga små skålarna med fikonmarmelad, ostkräm och pepparkakssmul.

Ingredienser

  • 20 st Rågchips från Linkosuo
  • 3 dl finriven parmesanost
  • 3 msk vispgrädde
  • 1 dl crème fraiche
  • 1 krm salt
  • 3 msk fikonmarmelad, gärna hemmagjord
  • 4 st pepparkakor

Gör så här:

Värm riven parmesanost med grädde i en liten kastrull på svag värme så att osten smälter. Rör ner saltet. Ta bort kastrullen från plattan och låt svalna. Blanda med crème fraiche.


Lägg pepparkakorna i en plastpåse. Slå och tryck med handen, så att kakorna smulas.


Fyll de små skålarna med fikonmarmelad och sedan ostkräm. Strö över pepparkakssmul.



Gott till;