Rostad mandel & ruccola

Varm sallad med jordärtskockor och grillad blodgrape

Föregående Nästa
foodfolder-rostadmandelochruccola-jordärtskockssallad.jpg
En riktigt uppfriskande sallad! Ugnsbakningen tar en stund, men annars är den väldigt snabb och enkel att göra. Passar fint som en lätt vegetarisk lunch eller som tillbehör.

Ingredienser

  • 5 st Jordärtskockor
  • 2 st Blodgrape
  • 3 skiva(or) Västerbottensost
  • Bladpersilja
  • 1 msk Smör
  • 0,5 msk Japansk soja
  • 2 tsk Finrivet skal av citron
  • Rapsolja till stekning

Gör så här:

Sätt ugnen på 150 grader.


Smält smöret och blanda med soja samt rivet citronskal.


Skrubba jordärtskockorna rena. Halvera den på längden. Lägg dem på ett ugnssäkert fat och pensa med sojasmöret. Salta lätt och baka i ugnen ca en timme (känn med gaffel om de börjar bli klara).


När jordärtskockorna börjar bli klara skär du grapefrukten i skivor (knappt en centimeter tjocka). Skala varje skiva. Hetta upp en grillpanna. Låt den bli riktigt het. Häll på olja och stek skivorna försiktigt (ca 20 sekunder per sida). Gärna en eller två i taget, så att du har koll på dem och så att de inte vätskar sig för mycket.


Servera tillsammans med tunna skivor av västerbottensost samt persilja.



Läs även;