Rostad mandel & ruccola

Gratinerade havskräftor

Föregående Nästa
foodfolder-rostadmandelochruccola-Havskräftor ff 3.jpg
Havskräftor är så goda i sig själva, så de behöver egentligen inte någon tillagning. Men tillsammans med smör, vitlök och persilja höjs smaknivån lite till. Detta är en väldigt lättlagad förrätt.

Ingredienser

  • 8 st Kokta havskräftor
  • 3 msk Smör
  • 1 knippe Bladpersilja
  • 1 st Skal från citron
  • 2 st Vitlöksklyftor

Gör så här:

Sätt ugnen på maxvärme.


Låt smöret bli lite mjukt i rumstemperatur. Finhacka persilja och vitlök och riv citronskalet fint. Rör ihop med smöret.


Skär havskräftorna underifrån i två delar på mitten. Ta bort strängen. Placera kräftorna i en form med den öppna sidan uppåt. Fördela kryddsmöret över dem.


Grädda ett par minuter i den varma ugnen. Servera direkt, gärna med en bit gott bröd.


Ett passande vin är;