
Havskräftor är så goda i sig själva, så de behöver egentligen inte någon tillagning. Men tillsammans med smör, vitlök och persilja höjs smaknivån lite till. Detta är en väldigt lättlagad förrätt.
Ingredienser
- 8 st Kokta havskräftor
- 3 msk Smör
- 1 knippe Bladpersilja
- 1 st Skal från citron
- 2 st Vitlöksklyftor
Gör så här:
Sätt ugnen på maxvärme.
Låt smöret bli lite mjukt i rumstemperatur. Finhacka persilja och vitlök och riv citronskalet fint. Rör ihop med smöret.
Skär havskräftorna underifrån i två delar på mitten. Ta bort strängen. Placera kräftorna i en form med den öppna sidan uppåt. Fördela kryddsmöret över dem.
Grädda ett par minuter i den varma ugnen. Servera direkt, gärna med en bit gott bröd.
Ett passande vin är;