Rostad mandel & ruccola

Grillad tonfisk med nudelsallad

Föregående Nästa
tonfisk.jpg
Grillad tonfisk är härligt fräsch mat. Här serverade jag den med en nudelsallad, korianderdressing, majonnäs och surdegsbröd.

Ingredienser

  • 300 g risnudlar
  • 1 st stor zucchini
  • 2 st skalad morot
  • 1 st sommarlök
  • 800 g färsk tonfisk, gärna en hel tjock bit
  • 2 dl majonnäs, gärna hemmagjord
  • surdegsbröd
  • koriander att strö över
  • Dressing:
  • 2 msk vatten
  • 1 msk brun farin
  • 2 st saft från lime
  • 1 st mild röd chilifrukt
  • 2 msk mango chutney
  • 2 msk olivolja
  • 1 msk hackad bladpersilja
  • 2 msk hackad färsk koriander
  • 1 tsk salt

Gör så här:

Börja med dressingen. Koka upp vattnet och blanda ner farinsockret, så att det smälter. Låt svalna. Blanda med limesaft, finhackad chilifrukt, mango chutney, olivolja, hackad bladpersilja och hackad koriander och salt.


Blötlägg nudlarna en kvart och lägg dem sedan i kokande saltat vatten. Låt koka upp och skölj sedan med kallt vatten.


Strimla zucchini och morot, gärna med hjälp av en spiralizer. Blanda med hackad sommarlök, nudlarna samt hälften av dressingen.


Salta och peppra tonfisken. Grilla kort, så att tonfisken fortfarande är rå inuti. Skär upp och häll över en del av dressingen. Resten av dressingen serveras vid bordet. Strö koriander över fisken.


Servera även med majonnäs, gärna hemmagjord samt surdegsbröd.



Testa även

Tips

ATT GRILLA

Primörergrillad blomkålgrillad kålgrillad majsspetspaprika, purjolökananas eller nektarin.

TESTA ÄVEN ATT GRILLA

FlankteakFlapsteakSekretoKalventrecoteT-bone steakPorchettaTonfiskLammracksAnkbröstKyckling

GRILLSÅSER 

Salsa verdeyoghurtsåstomatsåstryffelmajoröktmajonäslabne eller rödvinssmör

SERVERA TILL

LinsraguKrossade potatisarSötpotatispommesOgrässalladTomatsalladBönsallad med getostdressingNektarinsallad

LATHUND PÅ INNERTEMPERATUR PÅ KÖTT

  • Bleu: upp till 45°C (nöt).
  • Rare: 45-50°C (nöt, vilt).
  • Medium-rare: 50-54°C (nöt, vilt, kalv, lamm).
  • Medium: 54-58°C (nöt, vilt, kalv, lamm).
  • Medium-well: 58-65°C (nöt, vilt, kalv, lamm).
  • Well done: 65-72°C (nöt, vilt, kalv, lamm, fläsk, fågel)