Rostad mandel & ruccola

Ugnsbakade paprikor, fyllda med västerbottenrisoni och toppade med rostad flagad mandel

Föregående Nästa
foodfolder-rostadmandelochruccola-fyllda paprikor2.jpg
Detta är mitt bidrag i Västerbottenosts matlagningstävling #magipå20. Jag ville skapa en rätt som verkligen framhäver osten och här smälter den smakrika västerbottenosten fint ihop med den mjuka och milda risonin. Rostad flagad mandel skapar lite krisp i den här vegetariska rätten. Den är superenkel att göra - färdig på 20 minuter!

Ingredienser

  • 5 st Paprikor
  • 3 dl Risoni, okokt
  • Salt i pastavattnet
  • 1 dl Mandelspån
  • 1 knippe Bladpersilja
  • 100 g Västerbottenost
  • 2 dl Créme fraiche
  • Salt och svartpeppar

Gör så här:

Halvera paprikorna och kärna ur dem. Sätt in dem i en 225-gradig ugn och låt dem stå där knappt 20 minuter.


Koka risonin i saltat vatten. Sila bort vattnet när risonin är al dente.


Rosta mandelspån i en torr stekpanna. Hacka persiljan.


Riv osten och blanda den med crème fraiche. Blanda med den färdigkokta risonin. Smaka av med salt och svartpeppar.


Ta ut paprikorna ur ugnen och fyll dem med ostpastan. Strö över mandelspån och persilja. Riv lite västerbottenost över. Färdigt!