Rostad mandel & ruccola

Aubergine fylld med svart risblandning

Föregående Nästa
foodfolder-rostadmandelochruccola-aubergine.jpg
Svart ris är en ny favorit. Både smaken och konsistensen är fin. Och riset känns lite nyttigare än vanligt vitt ris. Riset passar bra tillsammans med aubergine. Här är en väldigt enkel rätt, aubergine fylld med svart risblandning.

Ingredienser

  • 1 st Aubergine
  • 1 dl Svart thairis
  • 0,25 st Purjolök
  • 0,5 st Grön chilifrukt
  • 1 knippe Bladpersilja
  • 1 msk Sesamolja
  • Cayennepeppar
  • Salt och peppar
  • Rapsolja till stekning

Gör så här:

Koka det svarta riset, enligt anvisningarna på förpackningen.


Dela auberginefrukten på längden och gröp ur den. Pensla insidan av skalen med olja och kör dem i ugnen (ca 180 grader) tills de verkade lagom mjuka.

Skär auberginens innanmäte i bitar och stek i lite olja. Stek också skivad purjolök separat försiktigt i en panna. Till sist, blanda det kokta svarta riset med purjolöken, hackad grön chili, den stekta auberginen och hackad persilja. Smaka av salt, peppar, sesamolja och cayennepeppar. Fyll aubergineskalen.