Rostad mandel & ruccola

Friterad purjolöksblast

Föregående Nästa
purjo.jpg
Visste du att det gröna på purjolöken kan bli ett riktigt gott och spännande snacks? Fritera och salta! Idén kommer från kokboken No waste just taste, av Karin Sundgren. Boken ger många nya tankar om hur man kan ta vara på matspill.

Ingredienser

  • 1 st den gröna blasten från purjolök
  • 0,5 dl maizenastärkelse
  • rapsolja att fritera i
  • salt

Gör så här:

Skölj den gröna blasten noga med vatten. Torka noga med hushållspapper. Skär blasten i tunna strimlor och lägg dem i en plastpåse. Häll i maizenastärkelse och skaka påsen, så att stärkelsen bildar ett tunt lager runt lökstrimlorna. Lägg dem i ett durkslag och skaka bort överflödig stärkelse.


Värm rapsolja i en kastrull eller i en fritös. Fritera lite i taget och ta upp med en hålslev när oljan har slutat bubbla. Låt rinna av på hushållspapper.


Salta och servera.