Rostad mandel & ruccola

Frasvåfflor med citron och vallmofrön

Föregående Nästa
våfflor2.jpg (1)
Piffa till frasvåfflorna med rivet citronskal och vallmofrön! Jag rör också ner lite gurkmeja för att ge våfflorna extra fin färg.

Ingredienser

  • 4 dl vetemjöl
  • 0,5 tsk salt
  • 1 tsk gurkmeja
  • 1 tsk vallmofrön
  • 1 tsk bakpulver
  • 1 st rivet skal från citron
  • 5 dl kolsyrat kallt vatten
  • 100 g smält smör
  • Tillbehör:
  • lättvispad grädde

Gör så här:

Rör ihop vetemjöl, salt, gurkmeja, vallmofrön, bakpulver och rivet citronskal i en bunke. Vispa ner vattnet och till sist det smälta smöret.


Grädda i våffeljärn och servera med lättvispad grädde. Pudra eventuellt över lite florsocker.


 



Hitta fler våffelrecept här!