Rostad mandel & ruccola

Dadel- och fikonbollar med pinjefrökärnor och blåbär

Föregående Nästa
bollar uppifrån ff.jpg
bollar från sidan ff.jpg
När sötsuget sätter in känns det bra att ha ett nyttigare alternativ att äta. De här dadel- och fikonbollarna är superenkla att göra. De får en nötig smak från rostade pinjefrökärnor och valnötter och ett djup i smaken tack vare kaffe. Tre bollar räknas som en portion

Ingredienser

  • 2 msk pinjefrökärnor
  • 2 tsk valnötter
  • 10 st urkärnade dadlar, skurna i större bitar
  • 5 st ekologiska fikon, skurna i stora bitar
  • 2 msk kaffe
  • 1,5 msk kakao
  • Dekorering:
  • 2 msk blåbärspulver

Gör så här:

Rosta valnötterna och pinjefrökärnorna tillsammans i en torr stekpanna på medelvärme.


Mixa tillsammans med övriga ingredienser, förutom blåbärspulvret.


Rulla till små bollar. Rulla bollarna i blåbärspulvret och låt stå i kylen minst en halvtimme.