När sötsuget sätter in känns det bra att ha ett nyttigare alternativ att äta. De här dadel- och fikonbollarna är superenkla att göra. De får en nötig smak från rostade pinjefrökärnor och valnötter och ett djup i smaken tack vare kaffe. Tre bollar räknas som en portion
Ingredienser
- 2 msk pinjefrökärnor
- 2 tsk valnötter
- 10 st urkärnade dadlar, skurna i större bitar
- 5 st ekologiska fikon, skurna i stora bitar
- 2 msk kaffe
- 1,5 msk kakao
- Dekorering:
- 2 msk blåbärspulver
Gör så här:
Rosta valnötterna och pinjefrökärnorna tillsammans i en torr stekpanna på medelvärme.
Mixa tillsammans med övriga ingredienser, förutom blåbärspulvret.
Rulla till små bollar. Rulla bollarna i blåbärspulvret och låt stå i kylen minst en halvtimme.