Rostad mandel & ruccola

Currykyckling med currysås

Föregående Nästa
foodfolder-rostadmandelochruccola-currykyckling ff2.jpg
Det finns säkert ett oändligt antal varianter på kokt höns med currysås. Så här gör jag currykyckling med currysås. Som tillbehör äter vi ris, citronmorötter och ängssyra

Ingredienser

  • 1 st Hel majskyckling
  • 1 st Gul lök
  • 2 st Morötter
  • 4 st Vitlöksklyftor
  • 2 tsk Curry
  • 2 tsk Salt
  • 3 dl Svart thairis
  • 6 dl Vatten
  • 1 tsk Salt
  • 3 st Morötter
  • 0,5 st Skalet och saften från citron
  • 1 msk Olivolja
  • Salt
  • Svartpeppar
  • 1 knippe Ängsyra
  • Sås:
  • 1 msk Smör
  • 1,5 dl Vispgrädde
  • 2 tsk Curry
  • 1 msk Maizenamjöl
  • 3 msk Mjölk

Gör så här:

Skär en gul lök, två morötter och fyra vitlöksklyftor i bitar. Fräs dem i lite olja. Skölj ur en hel kyckling, gärna majskyckling. Lägg kycklingen i grytan och fyll på med vatten så att det täcker. Tillsätt curry och salt. Koka upp och låt koka ca 1 1/2 timme eller tills kycklingen släpper från benen.

Ta upp kycklingen och låt den svalna lite. Fortsätt koka kycklingfonden så att den reduceras ner ytterligare. Rensa kycklingen och plocka ut de hela kycklingfiléerna. Släng skinnet, men lägg tillbaka skrovet i fondgrytan.

Koka riset. Skala och hyvla morötterna med mandolin. Blanda med citronskalet, citronsaften och oljan. Salta och peppra. Låt stå och dra minst 20 minuter.

Sila fonden. Smält 1 msk smör i en ny gryta. Häll i curryn. Tillsätt grädden och 5 dl av kycklingfonden. Salta och peppra. Blanda 1 msk maizenamjöl med 3 msk mjölk. Rör ner i såsen. Koka upp och låt tjockna.

Servera med morötterna och ängssyra.