Rostad mandel & ruccola

Rågcrostini med smetana, saltgurka och honung

Föregående Nästa
tilltugg ff.jpg
tilltugg2 ff.jpg
Smetana, saltgurka och honung är en klassisk rysk smakkombination. Perfekt på små rågcrostinis som bubbeltilltugg, gärna dekorerade med vacker vinröd oxalis. Jag tycker att det passar bra med den lite grövre rågsmaken, men det går ju bra med vanliga crostinis också. Om det är svårt att få tag på smetana, fungerar det lika bra med vispad syrad grädde.

Ingredienser

  • 1 st påse rågcrostini
  • 0,5 burk(ar) smetana
  • 1,5 msk honung
  • 2 st saltgurkor
  • Dekorering:
  • oxalisblad

Gör så här:

Skär gurkan i små bitar.


Sprid ut crostinis på ett fat. Klicka ut lite smetana och honung på varje skiva. Lägg på en gurkbit och gärna även oxalisblad.


Servera!



Servera med;