Dessa naturligt sötade chokladmuffins passar perfekt när man vill dra ner på sin sockerkonsumtion. Dadlar och torkade aprikoser ger ändå en fin sötma.
Ingredienser
- 1,5 dl cashewnötter
- 10 st dadlar
- 10 st ekologiska torkade aprikoser
- 3 msk neutral rapsolja
- 5 msk kakaopulver
- 0,5 tsk kanel
- 2 dl mjölk
- 2 st ägg
- 3 dl vetemjöl
- 2 tsk bakpulver
- Dekorering:
- ev florsocker
Gör så här:
Sätt ugnen på 180 grader.
Koka upp cashewnötter och dadlar i vatten i en kastrull. Stoppa ner aprikoserna också, om de är gamla och hårda. Låt koka ett par minuter. Häll sedan av vattnet. Kärna ur dadlarna.
Mixa nötterna, dadlarna och aprikoserna tillsammans med oljan. Blanda ner kakao, kanel och mjölk. Fortsätt mixa.
Rör sedan ner äggen och mjölet, blandat med bakpulver.
Olja och mjöla muffinsformarna om de är i metall eller placera bara ut pappersmuffinsformar på en bakplåtsklädd plåt. Fördela smeten i formarna (två per portion).
Grädda i ugnen en kvart. Pudra eventuellt med florsocker när de har svalnat.