Rostad mandel & ruccola

Chokladkaka med granola och mint

Föregående Nästa
granolatårta.jpg
Igår firade vi vår dotters tioåriga födelsedag. Hon hade hittat en tårta i Allt om Mat som hon ville att vi skulle göra. Det var en mäktig chokladkaka med krispig granolabotten och olika lager med nougat och mintchoklad. Receptet här är min variant, efter att jag gjort lite ändringar i ursprungsreceptet.

Ingredienser

  • 200 g mörk choklad av fin kvalitet, 70%
  • 100 g kokosolja
  • 4 dl granola med hasselnötssmak (plocka bort ev russin)
  • 250 g nougat
  • 100 g mjölkchoklad
  • 2 st ägg
  • 2 dl florsocker
  • 6 st droppar av pepparmintsolja (finns på apotek)
  • Topping:
  • 1 msk siktad kakao
  • Tillbehör:
  • Vispad grädde

Gör så här:

Klä botten på en form med avtagbar kant med ett rundklippt bakplåtspapper.


Smält mörk choklad tillsammans med hälften av kokosoljan i en kastrull. Blanda några matskedar av den smälta chokladen med granolan. Fördela granolan i formen och kyl. Låt resten av chokladsmeten svalna och tillsätt sedan mintdropparna.


Smält nougaten och mjölkchokladen tillsammans med resten av kokosoljan i en annan kastrull. Häll smeten över granolabotten och ställ formen i frysen tjugo minuter.


Vispa ägg tillsammans med siktat florsocker, vitt och pösigt. Rör ner den mörka chokladsmeten. Häll den över nougatbottnen och låt sedan kakan stå i kylen åtminstone tre timmar. Sikta kakao över kakan strax före servering.


Servera med vispad grädde.