Rostad mandel & ruccola

Chili- och kanelmarinerade jordgubbar

Föregående Nästa
marinerade jordgubbar ff.jpg
Åh, vilken tjusning att kunna hämta söta små jordgubbar i trädgården, röda och solvarma. Här har jag marinerat dem med chilifrukt och kanel och de passar utmärkt till en god vaniljglass!

Ingredienser

  • 500 g rensade och halverade jordgubbar
  • Lag:
  • 2 dl vatten
  • 1 dl strösocker
  • 2 st kanelstång
  • 1 st röd mild chilifrukt
  • 2 msk saft från citron
  • Tillbehör:
  • vaniljglass

Gör så här:

Blanda vatten, socker, kanelstänger, chilifrukt och citronsaft i en liten kastrull. Koka upp och låt puttra på svag värme 10 minuter.


Låt svalna.


Blanda försiktigt ner de rensade och halverade jordgubbarna. Låt dra en timme.


Servera med vaniljglass.