Det här är min dotters lyxiga brownie med kraftig chokladsmak. Den är enkel att göra och den perfekta desserten eller fikan för chokladälskaren.
Ingredienser
- 250 g smör
- 2 dl kakaopulver
- 4 st ägg
- 4,5 dl strösocker
- 0,5 tsk salt
- 0,5 tsk vaniljpulver
- 3 dl vetemjöl
- 0,5 tsk bakpulver
- 150 g 70%-ig mörk choklad
- Tillbehör:
- lättvispad grädde och ev färska hallon
Gör så här:
Sätt ugnen på 170 grader.
Täck insidan av en avlång form, ca 30 gånger 10 cm, med bakplåtspapper.
Smält smöret i en kastrull och rör ner kakao.
Rör ihop ägg och socker i en bunke och vänd sedan ner kakaosmöret, salt, vaniljpulver och mjölet blandat med bakpulver.
Hacka chokladen grovt och vänd ner den i smeten. Bred ut smeten i formen och grädda i ugnen ca en timme.
Låt kakan svalna och låt den sedan stå övertäckt i kylen, minst en timme.
Skär i tjocka skivor. Servera med lättvispad grädde och kanske färska hallon.