Rostad mandel & ruccola

Brownie med kraftig chokladsmak

Föregående Nästa
tryffelkaka ff.jpg
Det här är min dotters lyxiga brownie med kraftig chokladsmak. Den är enkel att göra och den perfekta desserten eller fikan för chokladälskaren.

Ingredienser

  • 250 g smör
  • 2 dl kakaopulver
  • 4 st ägg
  • 4,5 dl strösocker
  • 0,5 tsk salt
  • 0,5 tsk vaniljpulver
  • 3 dl vetemjöl
  • 0,5 tsk bakpulver
  • 150 g 70%-ig mörk choklad
  • Tillbehör:
  • lättvispad grädde och ev färska hallon

Gör så här:

Sätt ugnen på 170 grader.


Täck insidan av en avlång form, ca 30 gånger 10 cm, med bakplåtspapper.


Smält smöret i en kastrull och rör ner kakao.


Rör ihop ägg och socker i en bunke och vänd sedan ner kakaosmöret, salt, vaniljpulver och mjölet blandat med bakpulver.


Hacka chokladen grovt och vänd ner den i smeten. Bred ut smeten i formen och grädda i ugnen ca en timme.


Låt kakan svalna och låt den sedan stå övertäckt i kylen, minst en timme.


Skär i tjocka skivor. Servera med lättvispad grädde och kanske färska hallon.