Rostad mandel & ruccola

Saftiga brödbullar med rotfruktsmjöl

Föregående Nästa
bullarff.jpg
Ett rotfruktsmjöl har dykt upp i butiken, som ett spännande alternativ till vanligt vetemjöl. En del av mjölet är utbytt mot malda rotfrukter. Mjölet gav de här bullarna en härlig saftighet.

Ingredienser

  • 25 g jäst
  • 6,5 dl fingervarmt vatten
  • 1 msk honung
  • 2 tsk salt
  • 1 dl yoghurt
  • 12 dl mjöl av vete och rotfrukter (Kungsörnen)
  • Dekorering:
  • 2 msk sesamfrön

Gör så här:

Smula jästen i en bunke. Häll i det ljumma vattnet och rör om så att jästen löser upp sig. Rör ner honung, salt och yoghurt. Blanda till sist ner mjölet med en slev. Blanda så att mjölet blir helt inarbetat i smeten och fortsätt sedan blanda en minut med sleven. Låt stå fem minuter och rör sedan ytterligare en minut.


Låt smeten (ja, den ska vara ganska lös) jäsa i bunken under en bakduk i två timmar.


Sätt ugnen på 200 grader.


Klicka ut smeten till 20 bullar på en bakplåtsklädd plåt. Använd två skedar. Strö över sesamfrön.


Grädda i ugnen ca 30 minuter.