Rostad mandel & ruccola

Bönfettuccine med svartkål, rökt olivolja och chili flakes

Föregående Nästa
bönpasta med svartkål.jpg
Smakbox är ett väldigt intressant koncept. Varannan månad får du en låda med ca 15 olika smakprover och produkter. Lådan är värd 350-450 kronor, men du betalar ca hälften, 189 kronor. Använder du dessutom rabattkoden MANDEL, så får du 15 procents rabatt och betalar med andra ord enbart 161 kronor. Den senast lådan innehöll en massa godsaker. Bland annat rökt olivolja från Zeta och red hot chili flakes från Santa Maria, ingredienser som gjorde kvällens bönpasta med svartkål fulländad. Den rökta oljan skapar ett härligt djup i smaken och chilin ger hetta.

Ingredienser

  • 70 g bönpasta fettuccine
  • 0,5 st vitlöksklyfta
  • 2 msk parmesanost, riven
  • 100 g svartkål
  • 2 msk mandelspån
  • 2 msk vatten
  • 3 msk philadephiaost
  • 0,25 tsk salt
  • 3 krm chili flakes, Santa Maria
  • 1,5 tsk rökt olivolja, Zeta

Gör så här:

Lägg pastan i kokande saltat vatten och låt koka i tre minuter.


Pressa vitlöken och riv parmesanosten. Skär bort strängen på svartkålen.


Rosta mandelspånen i en torr stekpanna. Tillsätt vitlök, vatten, kål och philadelphiaost och rör runt en minut. Ta bort pannan från plattan och rör ner salt, chili flakes, rökt olivolja, hälften av parmesanosten samt bönpastan. Strö över resten av parmesanosten och servera direkt.