Rostad mandel & ruccola

Bearnaisemajonnäs

Föregående Nästa
beamajo2 ff.jpg
Om du inte orkar göra en fullvärdig bearnaisesås eller om du inte har tillgång till spis, så kan du göra en bearnaisemajonnäs. Den har en härlig dragonsmak och passar perfekt till en fin köttbit.

Ingredienser

  • 1 st äggula
  • 3 tsk vitvinsvinäger
  • 1 tsk dijonsenap
  • 3 dl rapsolja
  • 0,5 kruka(or) färsk dragon
  • 1 tsk salt

Gör så här:

Blanda äggula, vinäger och senap i en bägare. Vispa med en visp i elvispen. Droppa i olja och fortsätt vispa. Tillsätt mer olja efter hand.


Mortla dragonblad tillsammans med olja så att det blir en grön röra. Vispa ner dragonröran i majonnäsen.


Smaka av med salt och eventuellt ytterligare vinäger.


Tips

Det är gott att blanda ner en finhackad tomat i såsen!