Rostad mandel & ruccola

BBQ-fläskkotletter med morotssallad

Föregående Nästa
bbq.jpg
En enkel, men festlig grillrätt. Rapsoljan och de rostade hasselnötterna ger morotssalladen en nötig smak.

Ingredienser

  • 4 st fläskkotletter med ben, ca 200 g styck
  • 1 dl Johnny's BBQ
  • Ev ytterligare BBQ-sås till servering
  • Tillbehör:
  • 4 st Stora morötter
  • 1 tsk salt
  • kokande vatten
  • 1 msk kallpressad rapsolja, exempelvis Gunnarshög
  • 1,5 dl Västerbottensost, finriven
  • 2 msk bladpersilja, hackad
  • 1,5 msk pressad citronsaft
  • 0,5 msk kallpressad rapsolja, exempelvis Gunnarshög
  • 1 tsk flingsalt
  • 0,5 dl hasselnötter
  • Topping:
  • flingsalt

Gör så här:

Skala morötterna. Använd en spirulizer eller riv morötterna med ett vanligt rivjärn. Lägg morotsstrimlorna i en stor skål och strö salt över.


Koka upp rikligt med vatten i en vattenkokare. Häll vattnet över morötterna så att det täcker. Låt dra under två minuter. Häll av vattnet. Blanda med rapsolja och låt svalna.


Riv osten.


Hacka persiljan och blanda med citronsaften, rapsoljan samt saltet. Rosta hasselnötterna i en torr stekpanna och gnid bort skalet så gott det går. Grovhacka nötterna. Blanda med morötterna och strö över osten.


Pensla kotletterna med BBQ-såsen och grilla.


Servera köttet med morotssalladen och strö över flingsalt. Servera även BBQ-sås till.


Om du vill kan du göra hälften så mycket morotssallad och addera potatisklyftor eller pommes frites.



Testa även;