Rostad mandel & ruccola

Asiatiska torskbiffar med nudlar

Föregående Nästa
fiskbiffar2.jpg
Välj MSC-märkt färsk torsk till den här rätten. Den är OK att äta enligt WWF. Servera biffarna med riklig mängd färsk koriander. Du kan också ringa över lite citronolja över rätten.

Ingredienser

  • 375 g färsk torskfilé
  • 1 tsk sambal oelek
  • 2 msk mango chutney
  • 0,5 tsk gurkmeja
  • 1 dl panko
  • 1 st ägg
  • rapsolja och smör till stekning
  • 180 g okokta nudlar
  • 4 dl babyspenat
  • 3 dl kokta svarta bönor
  • 1 knippe färsk koriander
  • 4 st citronklyftor

Gör så här:

Tillred nudlarna enligt beskrivningen på förpackningen.


Skär torsken i bitar. Blanda med sambal oelek, mango chutney, gurkmeja och salt. Mixa lätt med en mixerstav, men låt en del fiskbitar vara kvar.


Blanda ner panko och ägg.


Forma små biffar och stek dem i olja och lite smör.


Fördela nudlar, spenat och svarta bönor i skålar. Lägg på biffar och dekorera med koriander samt en citronklyfta.