Rostad mandel & ruccola

Asiatisk sallad med nudlar, ingefärsmarinerade morötter, edamamebönor och edamameröra

Föregående Nästa
foodfolder-rostadmandelochruccola-Asiatisk sallad.jpg
Detta är en asiatisk färgstark sallad. Den är tänkt som en vegetarisk huvudrätt, men kan också ätas som tillbehör till kött eller fisk.

Ingredienser

  • 2 st Morot
  • 2 tsk Riven färsk ingefära
  • 2 msk Rapsolja
  • 1 tsk Sesamolja
  • 2 msk Japansk risvinäger
  • 1 msk Citronsaft
  • 0,5 st Röd chilifrukt
  • Salt
  • 1 tsk Honung
  • 150 g Frysta edamamebönor
  • Vatten
  • 1 msk Tahini
  • 2 msk Citronsaft
  • 1 msk Olivolja
  • 1 tsk Sesamolja
  • 0,5 st Vitlöksklyfta
  • 2 msk Rostade sesamfrön
  • Havssalt
  • Salt och peppar
  • Cayenne
  • 1 st Sommarlök
  • 1 knippe Färsk koriander

Gör så här:

Skala och hyvla morot tunt med en mandolin. Sedan fick de dra en halvtimme i en marinad med riven ingefära, rapsolja, sesamolja, risvinäger, citronsaft, en halv hackad röd chilifrukt, salt och lite honung.


Koka upp frysta edamamebönor/sojabönor i lite vatten några minuter. Häll av lite av vattnet så att någon deciliter återstår. Mixa det hela tillsammans med tahini, citronsaft, olivolja, sesamolja, riven vitlöksklyfta, hälften av de rostade sesamfrön, rikligt med havssalt, svartpeppar och cayennepeppar. 

Lägg upp allt på ett fat tillsammans med skivad sommarlök, rostade sesamfrön och koriander.