Rostad mandel & ruccola

Snabblagad asiatisk lax med nudelsallad

Föregående Nästa
asiatisk lax.jpg
Salmalax är ju otroligt god att äta precis som den är, men här har jag ändå valt att panera den med svarta sesamfrön och steka den några sekunder runtom. Om du har en spiralizer, d v s en kökssvarv, går det supersnabbt att sno ihop salladen och hela rätten är klar på en kvart. Du kan såklart riva zucchinin och moroten också, men då blir inte rätten lika rolig. Enkelt, nyttigt och lite festligt.

Ingredienser

  • 250 g Breda risnudlar, okokta
  • 1 st morot, stor
  • 1 st zucchini
  • vatten och lite salt till nudlarna
  • 600 g salmalax
  • 4 msk svarta sesamfrön
  • rapsolja till stekning
  • Dressing:
  • 2 msk japansk soja
  • 1 msk sesamolja
  • 2 msk risvinäger
  • 2 msk brun farin
  • 2 st lime, pressad

Gör så här:

Blötlägg nudlarna och koka upp vattnet.


Skala moroten och kör både den och zucchinin till spaghettiform i spiralizern.


Blanda ingredienserna till dressingen i en skål.


Skölj nudlarna och stoppa ner dem i det kokande vattnet tillsammans med lite salt. Stäng av värmen och låt nudlarna ligga kvar i vattnet ett par minuter. Skölj sedan med kallt vatten, så att nudlarna svalnar.


Blanda nudlarna med grönsakerna och häll på dressingen.


Strö sesamfrön  över laxen. Hetta upp en stekpanna. Stek laxen i olja runt om, ca 10 sekunder på varje sida.


Servera.



Gott till;