Rostad mandel & ruccola

Asiatisk kycklingfärs i gemsallad

Föregående Nästa
foodfolder-rostadmandelochruccola-Kycklingfärs.jpg
Asiatisk kycklingfärs i gemsallad är en enkel och smidig rätt, med asiatisk hetta. God att äta med händerna, om man så vill.

Ingredienser

  • 500 g Kycklingfärs
  • 4 st Vitlöksklyftor
  • 2 st Chilifrukt
  • 3 msk Riven färsk ingefära
  • 1 msk Brun farin
  • 2 msk Fisksås
  • 1 st Limefrukt
  • Salt och peppar
  • 4 st Gemsalladshuvud
  • 2 st Salladslök
  • Koriander
  • Olja till stekning

Gör så här:

Bryn hackade vitlöksklyftor lätt i lite olja. Tillsätt kycklingfärs. Fördela med en gaffel i pannan. När färsen blivit genomstekt tillsätter du hackade chilifrukter (mängd beroende på hur het du vill ha färsen), gärna i olika färger.

Riv ingefära och pressa ut saften. Blanda med brun farin, fisksås och saften från limefrukten. (Gör dubbel sats om du vill ha extra sås vid sidan av.) Rör ner vätskan i färsen någon minut före servering. Smaka av med salt och peppar. 

Fördela ut i gemsalladsblad. Garnera med hackad salladslök och koriander.