Ingredienser
- Deg:
- 3 dl vetemjöl
- 150 g smör
- 2 msk kallt vatten
- 1 krm salt
- Fyllning:
- 2 st mozzarellabollar
- 4 msk grön eller röd pesto
- 3 st ägg
- 2 dl mjölk
- 1 nypa(or) salt
- 1 nypa(or) svartpeppar
- 1 st zucchini
- Topping:
- 10 st körsbärstomater
- 0,5 förpackning(ar) färsk basilika
- 1 msk olivolja
- 1 tsk balsamvinäger
Gör så här:
Gör pajdegen genom att arbeta samman vetemjöl, salt och matfett, tillsätt vatten och arbeta samman till en fast deg. Låt den vila i kylen en stund i plastfilm.
Sätt ugnen på 225°. Tryck eller kavla ut degen i en pajform ca 24 cm i diameter. Nagga med en gaffel. Förgrädda i 10 minuter.
Fyllning: Skär mozzarella i tunna skivor och fördela i det förgräddade pajskalet. Bre ut pesto över mozzarellan. Vispa samman ägg, mjölk, salt och peppar och häll över.
Hyvla tunna skivor zucchini med en mandolin eller osthyvel. Garnera pajen med skivorna. Grädda i ugnens mitt i ca 35 minuter eller tills pajen har stannat helt och är gyllenbrun och fin.
Skär tomaterna i halvor. Blanda samman tomaterna med finhackad basilika, olja och vinäger. Toppa pajen med tomatröran precis innan servering.
Tips
Använd gärna körsbärs tomater med olika färger och form för en extra snygg topping!