ReceptSkaparna

Vegowraps med persilja och fetaost

Föregående Nästa
IMG_0042.jpg
Måndagsmiddagen ska vara snabb, enkel och fräsch! Wapsen går snabbt att tillaga. Marinera vegobitarna kvällen innan så är det bara att steka på till middagen. Att använda persilja istället för sallad är riktigt gott, mer smak och textur!

Ingredienser

  • 300 g vegobitar från anamma eller liknande produkt
  • 1 msk smör till stekning
  • Sås:
  • 1 tsk sambal oelek
  • 1 tsk japansk soja
  • 3 msk olivolja
  • 1 nypa(or) salt
  • 1 nypa(or) svartpeppar
  • Tillbehör:
  • 2 st tomater
  • 1 st rödlök
  • 1 knippe bladpersilja
  • 8 st tortillabröd
  • 150 g fetaost

Gör så här:

Rör ihop marinaden genom att blanda sambal oelek, japansk soja, olivolja, salt och peppar. Marinera vegobitarna/kycklingen i någon timme, gärna över natten om ni har möjlighet.


Förbered alla tillbehör genom att hacka tomaterna fint, skiva rödlöken tunt och ansa persiljan.


Hetta upp en stekpanna med smör och fräs vegobitarna/kycklingen tills de fått färg.


Värm tortillabröden snabbt i ugnen eller mikrovågsugnen och gör wrapsen genom att först lägga ut persilja, vegobitar, strö över fetaost och toppa med rödlök och tomat.

Tips

Vill ni inte äta vegetariskt går det bra att byta ut vegobitarna på kycklinginnerfilé