ReceptSkaparna

Vegowok med tofu & sesamolja

Föregående Nästa
Vegowok.JPG
Vegowok 2.JPG
Snabblagad och smakrik vegetarisk wok. Vill man ha kött i woken är det bara att byta ut tofu mot kyckling.

Ingredienser

  • 1 förpackning(ar) äggnudlar
  • 1 förpackning(ar) marinerad tofu
  • 1 msk olja till stekning
  • 150 g broccoli
  • 150 g blomkål
  • 1 st morot
  • 1 nypa(or) salt & svartpeppar
  • Marinad:
  • 1 msk färsk ingefära, riven
  • 2 msk japansk soja
  • 0,5 st lime, saften
  • 1 nypa(or) chili flakes

Gör så här:

Koka nudlarna enligt anvisning på förpackningen.


Riv ingefära och blanda med japansk soja, sesamolja, limesaft och chili flakes. Lägg i nudlarna när de har kokat klart.


Krama ur så mycket vätska som det går ur tofun och badda med papper. Skär i centimetertjocka skivor som du sen delar i två delar och sedan till trekanter. Hetta upp en stekpanna med rikligt med olja och stek tofun på hög värme så den får en krispig yta. Ta upp och lägg på ett fat.


Hacka broccoli, blomkål och morot fint. Fräs i stekpannan efter tofun, salta och peppra. När de mjuknat så blandar du i nudlarna och tofun och låter allt steka på i någon minut.