Ingredienser
- Fyllning 1:
- 150 g ädelost
- 2 dl crème fraiche
- Fyllning 2:
- 300 g färskost
- 1 st liten röd lök, finhackad
- salt & peppar
- Topping:
- 1 knippe rädisor, tunt skivade
- 1 knippe sparris
- 1 förpackning(ar) ärtskott
- Botten:
- 9 st runda vetebröd (6 halvor hönökaka för en stor tårta)
Gör så här:
Börja med att skära bort 2-3 centimeter på sparrisroten och koka sparrisen i lättsaltat vatten tills den mjuknat, cirka 5 minuter.
Skär av sex sparristoppar till garnering och lägg åt sidan. Skiva sparrisstjälkarna som nu saknar topp till fyllning i tårtan. Resterande hela sparrisar skivar på du längden i tre delar och använder för att garnera tårtornas sidor.
Mosa ihop ädelost och crème fraiche med hjälp av en gaffel.
Rör samman finhackad rödlök och färskost och smaka av med lite salt och peppar.
Montering
Fördela färskoströran på första brödet, fyll på med den skivade sparrisen. Fördela ädelostcrémen på andra brödet. Bred ut ett tunt lager med färskostfyllningen på tredje brödet och runt om hela tårtan så garneringen kan fastna.
Garnera med en ädelostklick på toppen av tårtan, fyll på med tunt skivade rädisor runt om och toppa med två sparristoppar på varje tårta.
Fäst den skivade sparrisen och ärtskott runt om tårtorna.