
En riktig klassiker i vegetarisk tappning. I den här rätten handlar det om att skära riktigt små kuber av potatis och korv. Sättet att hacka/skära/dela ingredienser påverkar hur maten smakar och hur vi uppfattar den när vi äter. Så ägna lite tid till att göra de riktigt smått, de är värt det!
Ingredienser
- 8 st potatis
- 1 msk smör till stekning
- 2 st gul lök
- 8 st sojakorv
- 1 nypa(or) vitpeppar
- 1 nypa(or) salt
- 1 nypa(or) persilja, torkad eller färsk
- Tillbehör:
- 4 st ägg
- 1 burk(ar) inlagda rödbetor
- 1 nypa(or) salt
- 1 nypa(or) svartpeppar
Gör så här:
Tärna oskalad potatis i riktigt små tärningar. Hetta upp en stekpanna med rikligt med smör. Råstek potatisen på medelvärme tills den börjat få färg.
Skär upp löken i fina små bitar. Hetta upp en till stekpanna och låt löken stekas i smör på svag värme.
Skär korven i slantar och sedan slantarna i mindre delar. Tillför i potatisstekpannan när potatisen börjat ta färg. Tillför även löken och låt att steka i hop. Smaka av med salt och vitpeppar. Toppa med persilja, antingen färsk eller fryst.
Torka ur stekpannan där löken stekts, knäck ägg och stek. Krydda med salt och svartpeppar.
Servera pytten med stekt ägg och rödbetor.