ReceptSkaparna

Vegetarisk kålpudding

Föregående Nästa
Vegetarisk kålpudding.jpg
Kålpudding är fantastiskt gott och perfekt när tiden är knapp för kåldolmar! Här lagas den med vegofärs och är helt vegetarisk.

Ingredienser

  • 0,5 st vitkålshuvud
  • 1 tsk smör till stekning
  • 2 msk ljus sirap
  • 300 g quorn- eller annan vegofärs
  • 0,5 dl vatten
  • 1 tsk japansk soja
  • 1 nypa(or) salt
  • 1 nypa(or) svartpeppar
  • 3 dl grädde
  • Tillbehör:
  • 1 dl rårörda lingon
  • 1 påse(ar) sallad

Gör så här:





Sä ugnen på 175°.


Strimla vitkålen nt, gärna med hjälp av en matberedare. He a upp en stor stekpanna
eller kastrull med smör. Fräs vitkålen glansig och llför sirapen. Bred ut lite mer än häl en av vitkålen i en ugnsfast form och lägg den andra häl en i en bunke eller på en tallrik så länge.


He a upp smör i samma stekpanna eller kastrull och fräs färsen. Tillför va en, soja, salt och peppar. Smaka av och ha eventuellt i lite mer soja och va en.


Bred sedan ut ovanpå vitkålsbädden och avsluta med resten av vitkålen ovanpå. Häll över grädde och låt grädda i ugnen i ca 40 minuter.


Servera kålpuddingen llsammans med rårörda lingon och sallad. 


Testa även