Kålpudding är fantastiskt gott och perfekt när tiden är knapp för kåldolmar! Här lagas den med vegofärs och är helt vegetarisk.
Ingredienser
- 0,5 st vitkålshuvud
- 1 tsk smör till stekning
- 2 msk ljus sirap
- 300 g quorn- eller annan vegofärs
- 0,5 dl vatten
- 1 tsk japansk soja
- 1 nypa(or) salt
- 1 nypa(or) svartpeppar
- 3 dl grädde
- Tillbehör:
- 1 dl rårörda lingon
- 1 påse(ar) sallad
Gör så här:
Sä ugnen på 175°.
Strimla vitkålen nt, gärna med hjälp av en matberedare. He a upp en stor stekpanna
eller kastrull med smör. Fräs vitkålen glansig och llför sirapen. Bred ut lite mer än häl en av vitkålen i en ugnsfast form och lägg den andra häl en i en bunke eller på en tallrik så länge.
He a upp smör i samma stekpanna eller kastrull och fräs färsen. Tillför va en, soja, salt och peppar. Smaka av och ha eventuellt i lite mer soja och va en.
Bred sedan ut ovanpå vitkålsbädden och avsluta med resten av vitkålen ovanpå. Häll över grädde och låt grädda i ugnen i ca 40 minuter.
Servera kålpuddingen llsammans med rårörda lingon och sallad.
Testa även