ReceptSkaparna

Vår favorit äppelpaj

Föregående Nästa
Gör pajen i en snygg tartform för en snygg känsla! Pudra på florsocker, de gör pricken över i:et, grädden på moset... ja de blir snyggt helt enkelt!

Ingredienser

  • 150 g smör
  • 1 dl strösocker
  • 3 dl vetemjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • 2 st äpple
  • 1 dl strösocker
  • 1 msk kanel
  • 0,5 tsk florsocker
  • 2,5 dl grädde/vaniljvisp

Gör så här:

Sätt ugnen på 200°. Smält smöret och blanda med socker, mjöl och bakpulver. Tryck ut degen i en tartform.


Skiva äpplena i tunna skivor. Blanda socker och kanel. Doppa klyftorna i sockerblandningen och fördela över pajdegen. Grädda i mitten av ugnen i 15-20 minuter eller tills pajen har fått fin färg. Toppa med florsocker och servera med grädde eller vaniljvisp.