ReceptSkaparna

Vaniljglass med rosémarinerade jordgubbar

Föregående Nästa
rosemarinerade jordgubbar med vaniljglass2.jpg
Den här rosémarinaden är helt fantastisk! Den går att marinera alla bär i och går att ha på allt från glass till bakverk! Vi passade på att slå ihop den med sommarfavoriten vaniljglass och jordgubbar. Ljuvligt!

Ingredienser

  • 0,5 l jordgubbar
  • 4 portioner vaniljglass
  • Marinad:
  • 1 dl strösocker
  • 1,5 dl rosévin

Gör så här:

Blanda strösocker och 1 dl rosévin i en kastrull. Koka upp och låt reduceras tills ca häften återstår. Ta av kastrullen från värmen och tillsätt ytterligare 0,5 dl rosévin.


Dela jordgubbarna till mindre bitar och låt marineras i rosémarinaden i minst 30 minuter. 


Servera jordgubbarna med vaniljglass och ringla över rosémarinaden.


Lyssna på I glaset om rosévin här!