ReceptSkaparna

Servera riktigt goda lyxvåfflor - med blåbär och kolasås!

Föregående Nästa
våffla.JPG
Det blev ju lite tokigt i år, påsk och våfflor på samma gång. Men det gör ju inget! Mer av det goda! Ni får ha en trevlig våffeldag i stillhet ;)

Ingredienser

  • Sås:
  • 1,5 dl vispgrädde
  • 1 dl strösocker
  • 0,5 dl ljus sirap
  • 1 msk smör
  • 1 krm äkta vaniljpulver
  • Smet:
  • 200 g smör
  • 8 dl röd mjölk
  • 6 dl vetemjöl
  • 2 tsk bakpulver
  • 1 tsk salt
  • 1 tsk smör till gräddning
  • Topping:
  • 3 dl vispgrädde
  • 225 g blåbär

Gör så här:

Kolasås: Koka upp grädde, socker och sirap i en kastrull. Låt sjuda i ca 5 minuter eller tills såsen tjocknat.


Tag av kastrullen från värmen och tillsätt smör och vaniljpulver.


Våfflor: Smält smöret och låt det svalna något. Vispa ihop mjölk, mjöl, bakpulver och salt till en helt slät smet och tillsätt smöret.


Hetta upp våffeljärnet och pensla med lite smör första gräddningen, sedan brukar det räcka med smöret i smeten. Grädda våfflorna gyllengula.


Vispa grädden och servera på våfflorna med blåbär och kolasåsen.


våfflor med kolasås och blåbär


Testa även;