ReceptSkaparna

Ugnsbakad spetskål

Föregående Nästa
Byt ut potatisen mot ugnsbakad kål! Perfekt tillbehör till kött, fisk, fågel och vegetariskt. Kålen bara smälter i munnen och är väldigt enkelt att göra. Det går fint att göra på vitkål också!

Ingredienser

  • 1 st spetskål, 1 stor eller 2 små
  • 1 msk olivolja
  • 50 g smör
  • 1 nypa(or) salt

Gör så här:

Ansa kålen och dela ner i grova bitar.


Fördela på en klädd plåt eller i en ugnsfast form.


Ringla över olivolja, lägg på en klick smör och salta.


Grädda i ugnen på 200° i ca 25 minuter eller tills kålen fått färg och är mjuk.


Servera varm tillsammans med kött, fisk, fågel eller vegetariskt. 


Gott till

Tips

Spetskålen gör sig minst lika bra på grillen!