ReceptSkaparna

Tranbärssockerkaka med apelsin och kardemumma

Föregående Nästa
UTIMG_8453.JPG
Sockerkakor i miniformat med tranbär - snygg att servera och redan portionerat. Självklart går det lika bra att göra en stor!

Ingredienser

  • 100 g smör
  • 3 dl strösocker
  • 1 st ägg
  • 1 msk grovt stött kardemumma
  • 5 dl vetemjöl
  • 2 tsk bakpulver
  • 3 dl mjölk
  • 1 dl tranbär
  • 1 st apelsin
  • 4 dl florsocker
  • 2 msk vatten

Gör så här:

Sätt ugnen på 175°C.


Blanda ihop alla de torra ingredienserna i en bunke. Tillsätt mjölken lite åt gången under omrörning. Smält smöret och blanda ut med socker. Vispa ner ägg, kardemumma, rivet skal från ½ apelsin och 1 msk apelsinsaft. Tillsätt tranbär och smörblandningen till bunken och rör om till en jämn smet.


Smörj och bröa en stor sockerkaksform eller 16 miniformar. Fördela smeten jämnt i formarna. Grädda kakan/kakorna i nedre delen av ugnen i 45 minuter eller tills den är genomgräddad.


Blanda florsocker och vatten och glasera kakan. Garnera med lite apelsinskal.