
Sockerkakor i miniformat med tranbär - snygg att servera och redan portionerat. Självklart går det lika bra att göra en stor!
Ingredienser
- 100 g smör
- 3 dl strösocker
- 1 st ägg
- 1 msk grovt stött kardemumma
- 5 dl vetemjöl
- 2 tsk bakpulver
- 3 dl mjölk
- 1 dl tranbär
- 1 st apelsin
- 4 dl florsocker
- 2 msk vatten
Gör så här:
Sätt ugnen på 175°C.
Blanda ihop alla de torra ingredienserna i en bunke. Tillsätt mjölken lite åt gången under omrörning. Smält smöret och blanda ut med socker. Vispa ner ägg, kardemumma, rivet skal från ½ apelsin och 1 msk apelsinsaft. Tillsätt tranbär och smörblandningen till bunken och rör om till en jämn smet.
Smörj och bröa en stor sockerkaksform eller 16 miniformar. Fördela smeten jämnt i formarna. Grädda kakan/kakorna i nedre delen av ugnen i 45 minuter eller tills den är genomgräddad.
Blanda florsocker och vatten och glasera kakan. Garnera med lite apelsinskal.