Vegetarisk vardagslyx! Ta vara på den där goda ostkanten och vitvinsslatten efter helgen och blanda ihop en riktigt god tortellini.
Ingredienser
- 200 g grönkål
- olja
- 1 gul lök
- 1 vitlöksklyfta
- smör, till stekning
- 1 dl vitt vin
- 3 dl grädde
- 2 dl nötig och god ost, riven
- 400 g tortellini med spenat och ricotta
- salt och peppar
- solrosfrön, rostade
Gör så här:
Sätt ugnen på 150°.
Riv bort grönkålsbladen från stjälkarna och massera in ordentligt med olja. Fördela bladen på en plåt med bakplåtspapper och rosta i ugnen tills grönkålen är torr och krispig. Håll lite koll så det inte bränns bara.
Skiva lök och vitlök och stek i en klick smör tills löken mjuknat, men det ska inte få färg. Slå över vitt vin och låt koka in.
Häll ner grädde och ost i pannan och låt koka upp.
Koka tortellinin enligt anvisningar på förpackningen.
Lägg upp tortellini på tallrikar, häll över ostsåsen och toppa med grönkål, salt, peppar och rostade solrosfrön.