ReceptSkaparna

Tortellini med vitvinssås och rostad grönkål

Föregående Nästa
grönkålspasta.jpg (1)
pasta med vitvinssås.jpg (1)
Vegetarisk vardagslyx! Ta vara på den där goda ostkanten och vitvinsslatten efter helgen och blanda ihop en riktigt god tortellini.

Ingredienser

  • 200 g grönkål
  • olja
  • 1 gul lök
  • 1 vitlöksklyfta
  • smör, till stekning
  • 1 dl vitt vin
  • 3 dl grädde
  • 2 dl nötig och god ost, riven
  • 400 g tortellini med spenat och ricotta
  • salt och peppar
  • solrosfrön, rostade

Gör så här:

Sätt ugnen på 150°. 


Riv bort grönkålsbladen från stjälkarna och massera in ordentligt med olja. Fördela bladen på en plåt med bakplåtspapper och rosta i ugnen tills grönkålen är torr och krispig. Håll lite koll så det inte bränns bara. 


Skiva lök och vitlök och stek i en klick smör tills löken mjuknat, men det ska inte få färg. Slå över vitt vin och låt koka in.


Häll ner grädde och ost i pannan och låt koka upp.


Koka tortellinin enligt anvisningar på förpackningen.


Lägg upp tortellini på tallrikar, häll över ostsåsen och toppa med grönkål, salt, peppar och rostade solrosfrön.