ReceptSkaparna

Svampbiffar med mos, gräddsås och lingon

Föregående Nästa
Svampbiffar receptskaparna.JPG
Ibland blir man lite "trött" på lättsam sommarmat så därför bjuder vi idag på riktigt goda svampbiffar med mos, gräddsås och rårörda lingon. Fantastiskt gott!

Ingredienser

  • 400 g champinjoner
  • 1 st gul lök
  • 2 st vitlöksklyftor
  • 1 msk smör till stekning
  • 1 nypa(or) salt och svartpeppar
  • 400 g förkokta kidneybönor
  • 1 st ägg
  • 1 dl ströbröd
  • 2 dl smakrik ost
  • 1 msk hackad färsk timjan
  • 0,5 dl mjölk
  • 2 msk smör
  • 1 nypa(or) salt och svartpeppar
  • 1 dl rårörda lingon
  • Sås:
  • 3 dl vispgrädde
  • 1 tsk kinesisk soja
  • 1 nypa(or) salt och svartpeppar
  • Tillbehör:
  • 800 g potatis

Gör så här:

Skala potatisen och koka mjuk. Gör mos med hjälp av en elvisp och tillför smör och mjölk till önskad konsistens. Smaka av med salt och peppar.


Hacka svampen smått och stek så det vattnas ur. Hacka lök och vitlök smått, tillför sedan i stekpannan med mycket smör när vätskan är borta. Salta och peppra väl. Stek löken mjuk och ta sedan av från plattan.


Mixa kidneybönor till en smet och rör i ägg, ströbröd, ost och hackad timjan. Låt svälla en stund. Blanda sedan ner svampsteket, forma till biffar och stek gyllene i rikligt med smör. Vispa ur stekpannan med grädde, tillför soja, salt och svartpeppar. Servera med moset och rårörda lingon.