
Sugen på något vårigt och fräscht? Summer rolls går snabbt att laga och känns riktigt fräscht med finhackade krispiga grönsaker och lime på räkorna.
Ingredienser
- 0,5 kg räkor med skal
- 1 st lime
- 2 msk olivolja
- 2 st morötter
- 2 st avokado
- 1 st kruka sallad
- 1 förpackning(ar) ärtskott
- 1 knippe koriander
- 1 förpackning(ar) rispapper
- 0,5 dl sesamfrön
- Sås:
- 1 dl japansk soja
- 2 msk sesamolja
- 0,5 st röd chili
Gör så här:
Skala räkorna och låt dem marineras i en skål tillsammans med saften från en lime och olivolja.
Skala morötterna och hacka dem till tändsticksbitar. Skiva avokadon så tunt du kan.
Hetta upp en vid stekpanna med vatten och drag av från värmen. Lägg försiktigt i ett rispapper och låt det bli mjukt under någon minut. Lägg rispapperet på en blöt handduk och lägg ett salladsblad i botten så håller det ihop lättare när du rullar. Fyll med morotsstavarna, ärtskott, koriander, avokado och räkor.
Rulla först över grönsakerna ett varv. Vik sedan in kanterna och rulla därefter ihop rullen helt. Toppa rullarna med sesamfrön.
Blanda ihop soja, sesamolja och finhackad chili i en skål lagom stor att dippa summer rollsen i.