Ingredienser
- 500 g palsternackor
- 200 g kantareller
- 200 g smör
- 4 st filéer röding
- 100 g grönkål
- olja
- salt och peppar
Gör så här:
Sätt ugnen på 175°.
Skölj palsternackorna och halvera dem på längden. Lägg på en plåt, ringla över olja, salta och rosta i ugnen i ca 20 minuter eller tills de fått en fin färg.
Rensa och skölj kantarellerna. Stek kantarellerna i en torr stekpanna tills allt vatten har dunstat bort. Tillsätt en klick smör och fräs kantarellerna tills de fått lite yta. Tillsätt sedan resten av smöret och låt smälta med kantarellerna tills det fått en fin djupt gul färg. Krydda med salt och peppar.
Hetta upp en till stekpanna med smör. Strö salt och peppar över rödingfiléerna. Sänk till medelvärme och stek filéerna med skinnsidan nedåt i ca 8 minuter. Vänd filéerna och stek ytterligare 2 minuter.
Riv grönkålsbladen från stjälkarna och massera in olja och salt.
Servera allting tillsammans och njut!
Servera med;