ReceptSkaparna

Sötpotatisrårakor med getostkräm och honungsrostade nötter

Föregående Nästa
IMG_5688.jpg
Okej, klassiska råraka är bland det godaste som finns. Men ibland är det roligt (och GOTT) att tvista till det. Rårakor på sötpotatis med getostkräm, honungsrostade nötter och granatäpple. Rårakorna måste nästan göras i ugnen, för de håller inte riktigt ihop i stekpannan när man använder sötpotatis.

Ingredienser

  • 800 g sötpotatis
  • 0,5 tsk salt
  • 1 msk potatismjöl
  • Tillbehör:
  • 150 g getost (utan kanter)
  • 1 dl crème fraiche
  • 2 dl blandade nötter
  • honung
  • salt
  • granatäpplekärnor
  • persilja

Gör så här:

Sätt ugnen på 200 grader varmluft.


Skala potatisen och riv den på den grova sidan av rivjärnet. 


Blanda den rivna potatisen med salt. Pudra ner potatisstärkelsen med exempelvis en te-sil, lite i taget. Blanda.


Lägg ut ett bakplåtspapper på två plåtar och pensla ordentligt med olja på. Platta ut två rårakor på varje plåt och pensla ovansidan med olja.


Grädda i ugnen tills de fått fin färg, ca 12-15 minuter.


Rosta nötterna i en stekpanna och till sätt lite honung mot slutet så de karamelliseras. Salta.


Rör samman getost med crème fraiche.


Toppa rårakorna med getostkrämen, honungsnötterna, persilja och granatäpplekärnor!


Gott till;