
Nybakade scones är en självklart vinnare till helgfrukost! Mixa hallon, smör och vanilj till ett hallonsmör, så får du bästa tillbehöret.
Ingredienser
- 6 dl vetemjöl
- 1 msk bakpulver
- 1 nypa(or) salt
- 75 g smör, rumsvarmt
- 3 dl filmjölk
- Tillbehör:
- 100 g hallon
- 75 g smör, rumsvarmt
- 1 nypa(or) vaniljpulver
Gör så här:
Sätt ugnen på 225 grader.
Blanda alla torra ingredienser till sconsen och nyp samman med smöret. Tillsätt filmjölken och blanda ihop till en deg.
Forma bollar i önskad storlek på en plåt med bakplåtspapper. Grädda i mitten av ugnen i 12-15 minuter.
Mixa under tiden alla ingredienser till hallonsmöret.
Servera sconesen på en gång medan de är varma och goda tillsammans med hallonsmöret.
Testa även;