Sashimi i mingelformat! Ett snabblagat och fantastiskt gott tilltugg med de klassiska japanska smakerna från avokado, wasabi, soja och sesam. Tillsammans med den lyxiga Salmalaxen blir det en perfekt smakkombination!
Ingredienser
- 200 g Salmalax
- 3 msk svarta sesamfrön
- svart salt mill&mortar
- krasse
- Topping:
- 1 st avokado
- 1 msk wasabi
- 2 msk majonäs
- Sås:
- 3 msk japansk soja
- 1,5 msk rårörssocker
- 0,5 msk sesamolja
- 0,5 tsk sambal olek
Gör så här:
Ca 20 snittar.
Skiva gurkan och lägg upp på ett serveringsfat som bottnar till snittarna.
Hacka Salmalaxen till små kuber.
Mixa avokado, wasabi och majonnäs till en slät kräm.
Koka upp soja, rårörssocker, sesamolja och sambal oelek i en lite kastrull. Låt sjuda i några minuter tills såsen börjar tjockna. Tänk på att det tjocknar lite till efter den har svalnat.
Toppa gurkskivorna med Salmalax, en klick avokadoröra en nypa sesamfrön, svart salt och krasse. Servera tillsammans med sojasåsen.