ReceptSkaparna

Salami- & parmaskinkachips med parmesandipp

Föregående Nästa
IMG_9893 copy.jpg (1)
IMG_9875.jpg
IMG_9860.jpg
Superenkla och köttiga chips gjorda på salami och parmaskinka. På bara 10 minuter har du krispiga och väldigt goda chips. Trevlig chipskväll!

Ingredienser

  • 1 själk(ar) rosmarin
  • 2 msk olivolja
  • 100 g salami
  • 100 g parmaskinka
  • Tillbehör:
  • 2 dl crème fraiche
  • 1 dl parmesan
  • 1 nypa(or) salt
  • 1 nypa(or) svartpeppar

Gör så här:

Rör samman crème fraiche och riven parmesan. Smaka av med salt och peppar, låt dra till servering.


Sätt ugnen på 100°. Mortla samman rosmarin och olivolja. Lägg ut salami- och parmaskivorna på en klädd plåt och pensla över rosmarinoljan. Grädda mitt i ugnen i ca 10 minuter, men ha koll med dem, de kan lätt brännas.