ReceptSkaparna

Rostad palsternackssoppa med smörstekt svamp

Föregående Nästa
IMG_5988.jpg
Att rosta grönsaker och rotfrukter i ugnen innan du gör soppa är alltid en bra idé! Det blir så gott. Det här är för övrigt väldens enklaste soppa.

Ingredienser

  • 500 g palsternacka
  • 1 stor gul lök
  • olja
  • salt
  • 3 dl grädde
  • 4-5 dl vatten
  • 1 tärning grönsaksbuljong
  • salt och peppar
  • några kvistar timjan
  • Topping:
  • smörstekt blandad svamp

Gör så här:

Skölj palsternackorna och skär bort toppen. Dela i grova bitar. Skala löken och skär i grova bitar. Lägg allting i en form och ringla över olja. Salta och rosta i ugnen i ca 25 minuter eller tills allt fått fin färg.


Häll över allt i en kastrull, slå på grädde, vatten, buljongtärningen och några kvistar timjan. Mixa soppan slät och smaka av med salt och peppar.


Stek upp kantareller, ostronskivling, portabello eller annan god svamp och toppa soppan med!


Gott med