ReceptSkaparna

Röding med forellrom, kålrabbiblommor och dillslungad potatis

Föregående Nästa
IMG_0301.JPG
IMG_0302.JPG
Vi satsar på fisk till varmrätten på nyår. Oftast står man i valet och kvalet mellan det klassiska köttet - oxfilé och en fiskrätt. Vi tycker fisken är fräschare och godare! Tillsammans med kålrabbiblommor och forellrom får denna rätt en hög lyxighet!

Ingredienser

  • 1 kg delikatesspotatis
  • 0,5 st dill i kruka
  • 2 msk olivolja
  • 1 nypa(or) salt
  • 6 st rödingfilé
  • 1 msk olja
  • 1 nypa(or) salt
  • 100 g smör
  • 1 knippe krasse
  • 0,5 st dill i kruka
  • 6 tsk forellrom
  • Tillbehör:
  • 1 st kålrabbi
  • 0,75 dl vatten
  • 2,5 msk citronsaft
  • 3 msk socker
  • 100 g färskost
  • 2 msk hackad persilja
  • 1 nypa(or) salt

Gör så här:

Kålrabbiblommor: Skriva kålrabbi tunt med hjälp av en mandolin. Stansa ut rundlar. Koka upp vatten, citronsaft och socker, ta från värmen och låt svalna något (ska användas tillförätten också) lägg i kålrabbiskivorna i 10 minuter. Rör samman färskost, hackad persilja och salt. Ta upp skivorna och låt rinna av. Klicka i lite färskost i varje och vik ihop till en blomma.


Potatis: Koka potatisen mjuk och låt svalna något. Hacka dill smått och blanda tillsammans med olja och salt. Häll över potatisen innan servering. 


Sätt ugnen på 150°. Lägg ut rödingfiléerna på en klädd plåt, pensla med olja och salta. Grädda mitt i ugnen i 7-10 minuter beroende på hur tjocka de är. Bryn smöret under tiden. Ta ut fisken och servera direkt tillsammans med potatis, kålrabbiblommor, forellrom, dill och krasse. Avsluta med det brynta smöret.


Gott till;