ReceptSkaparna

Raw pasta med cashewcrème, marinerade champinjoner och blomkålsvingar

Föregående Nästa
IMG_8118.jpg
IMG_8111.jpg
Idag blir det en helt raw middag. Raw food innebär att man äter helt veganskt och maten får inte tillagas över 42°. Det innebär att man äter mycket grönsaker, nötter och frukt. Raw pasta är perfekt att byta ut den vanliga pastan med även om man äter vanlig pastasås till. Med en svarv kan man lätt svarva ut pastan av morot, betor, zucchini eller andra grönsaker.

Ingredienser

  • 1 st zucchini
  • 6 st gulbetor
  • 2 st morötter
  • Topping 1:
  • 200 g champinjoner
  • 1 st rödlök
  • 1 dl olivolja
  • 1 nypa(or) salt
  • 1 nypa(or) svartpeppar
  • Sås:
  • 3 dl blötlagda cashewnötter (8 h)
  • 1,5 dl vatten
  • Topping 2:
  • 100 g soltorkade tomater
  • 2 msk olivolja
  • 1 st vitlöksklyfta
  • 1 nypa(or) salt
  • 1 nypa(or) svartpeppar
  • 1 st blomkålshuvud

Gör så här:

Skölj och skiva champinjonerna och rödlöken. Marinera både svampen och löken i olivolja, oregano, salt och peppar. Låt dra i ca 30 minuter.


Skala och svarva zucchini, gulbetor och morötter. Täck över och ställ i kylen. 


Mixa de blötlagda cashewnötterna (de ska blötläggas i 8 h) tillsammans med vatten i en matberedare. Mixa tills det är en helt jämn sås och späd med mer vatten om den är för tjock. 


Mixa soltorkade tomater, olivolja och vitlök till en jämn marinad. Smaka av med salt och peppar.


Skölj och dela blomkålen till mindre buketter. Vänd blomkålen i marinaden.


Blanda ner de marinerade champinjonerna och löken i cashewsåsen. Häll såsen över pastan och servera tillsammans med blomkålsvingarna.


Tips

Vill ni bara ha raw tapas är blomkålsvingarna perfekta!