Ingredienser
- 1 st zucchini
- 6 st gulbetor
- 2 st morötter
- Topping 1:
- 200 g champinjoner
- 1 st rödlök
- 1 dl olivolja
- 1 nypa(or) salt
- 1 nypa(or) svartpeppar
- Sås:
- 3 dl blötlagda cashewnötter (8 h)
- 1,5 dl vatten
- Topping 2:
- 100 g soltorkade tomater
- 2 msk olivolja
- 1 st vitlöksklyfta
- 1 nypa(or) salt
- 1 nypa(or) svartpeppar
- 1 st blomkålshuvud
Gör så här:
Skölj och skiva champinjonerna och rödlöken. Marinera både svampen och löken i olivolja, oregano, salt och peppar. Låt dra i ca 30 minuter.
Skala och svarva zucchini, gulbetor och morötter. Täck över och ställ i kylen.
Mixa de blötlagda cashewnötterna (de ska blötläggas i 8 h) tillsammans med vatten i en matberedare. Mixa tills det är en helt jämn sås och späd med mer vatten om den är för tjock.
Mixa soltorkade tomater, olivolja och vitlök till en jämn marinad. Smaka av med salt och peppar.
Skölj och dela blomkålen till mindre buketter. Vänd blomkålen i marinaden.
Blanda ner de marinerade champinjonerna och löken i cashewsåsen. Häll såsen över pastan och servera tillsammans med blomkålsvingarna.
Tips
Vill ni bara ha raw tapas är blomkålsvingarna perfekta!