En saft med hög syra och härlig sötma. Mer somrigt blir de nog inte än med rabarbersaft. Frys in koncentratet i PET-flaskor och ta fram när ni är sugna. På så vis har ni rabarbersaft som räcker längre.
Ingredienser
- 1,5 kg rabarber
- 2 st ekologiska citron
- 30 g citronsyra
- 2 l vatten
- 1 kg strösocker
Gör så här:
Det här blir ett saftkoncentrat!
Börja med att skära upp rabarberstängerna i mindre bitar, ca 1-2 cm långa. Häll ner i en kastrull.
Skriva citronerna och lägg i kastrullen. Strö över citronsyran och rör om.
Koka upp vattnet och häll över, rör om. Lägg på locket och låt stå i kylen i minst 1 dygn.
Efter minst 1 dygn – sila av och häll tillbaka vätskan i kastrullen. Rör i socker. Smaka dig fram så du hittar den perfekta balansen mellan syra och sötma. Låt koka upp och koka i 5 minuter. Skumma av saften under tiden. Ta av från plattan och låt svalna. Häll upp i flaskor. Det klarar sig ett tag i kylskåpet men annars är det perfekt att frysa in i 50 cl PET-flaskor.
Blanda sedan 1+4-5.
Testa även