Hösten börjar ta plats och den härligt sopperioden är kommen. Här lagar vi en soppa på butternutpumpa. Det blir färgglatt och gott!
Ingredienser
- 1 st gul lök
- 0,5 st chili
- 1 msk riven ingefära
- 1 st grönsaksbuljongtärning
- 1 tsk smör till stekning
- 1 st butternutpumpa, ca 1 kg
- 3 dl vatten
- 1 burk(ar) kokosmjölk
- 1 nypa(or) salt
- 1 nypa(or) svartpeppar
- 1 nypa(or) dragon
- 1 tsk japansk soja
- Topping:
- 2 dl rotfruktschips
- 1 knippe timjan
- 2 dl gräddfil/yoghurt
Gör så här:
Hacka löken, chili och riv ingefära. Hetta upp en kastrull med smör och fräs allt tillsammans med grönsaksbuljong.
Dela upp pumpan i centimeterstora bitar och tillför. Slå sedan på vatten precis så det täcker och låt koka i ca 15 minuter eller tills pumpan blivit mjuk. Mixa slät med en stavmixer och tillför kokosmjölk. Hetta upp igen och smaka av med dragon, salt, peppar och soja.
Servera soppan med topping av rotfruktschips, färsk timjan och gräddfil/yoghurt.