Pannacotta är alltid en favorit hos oss! Dels för att det är så enkelt att göra och för att grädde är det godaste som finns Det här är en krämig pannacotta med pumpapuré och pepparkakskrydda. En toppenbra dessert till höstens middagar!
Gör pumpapurén genom att tärna en butternutpumpa och koka mjuk. Mixa slätt och späd med lite vatten.
Ingredienser
- 2 blad gelatin
- 3,5 dl vispgrädde
- 1,5 dl pumpapuré
- 1 dl socker
- 1 tsk pepparkakskrydda
- Topping:
- 1 dl hackade hasselnötter
- 0,5 dl sirap
- 0,5 dl socker
Gör så här:
Blötlägg gelatinbladen i kallt vatten tills de mjuknat, några minuter.
Koka upp grädde, pumpapuré, socker och pepparkakskrydda. Tag av från värmen, krama ur gelatinbladen och vispa ner i pannacottan.
Häll upp i serveringsglas och låt stelna i kyl.
Karamellisera hasselnötterna med sirap och socker i en kastrull och toppa pannacottan.
Gott till